Hugo van de Brug

Scrum Master / Product Owner / Agile Coach

Over mij

Al vroeg in mijn jeugd was ik geïnteresseerd geraakt in computers. Door deze interesse ben ik bij De Jonge Onderzoekers gegaan. Daar heb ik mij kunnen verbazen over jonge programmeer talenten die al hele spellen konden programmeren in pascal of C++. Zover is het voor mij echter nooit gekomen. GFA Basic was voor mij al een uitdaging. Wel een enorm leuke uitdaging.

Op mijn 16de ben ik verhuist naar Rotterdam en daar naar het MBO gegaan. Een tijd minder met computers en zoekende naar mijn plek in een grote stad. Na een zoektocht naar een geschikte vervolgopleiding kwam ik bij een 1 jarige MBO ICT opleiding. Dit bleek een gouden greep. En zo rolde ik weer terug naar de computers.

Na de opleiding belande ik bij mijn eerste werkgever, Centric. Deze detacheerde mij bij de Gemeente Rotterdam. Daar kwam ik uiteindelijk ook in dienst als Applicatiebeheerder.

Na een aantal jaren, ontmoette ik mijn vrouw, Daniëlle. Ik verhuisde van Rotterdam naar Krommenie. We gingen trouwen en kregen onze zoon, Mischa. En weer een aantal jaren later een dochter, Ninthe. In die tijd was ik begonnen bij Tele2 in Amsterdam. Eerst als Application Manager en later als Process Manager. In mijn laatste jaren de stap gemaakt van IT naar de commerciële afdeling en daar als Process Manager (Customer Journey Expert) en Scrum Master verder gegaan. Inmiddels heb ik Tele2 achter mij gelaten en werk ik als Scrum Master bij verschillende opdrachtgevers via InnSpire.

Naast computers ben ik veel bezig met mijn gezin. Samen eropuit of gewoon gezellig thuis een spelletje spelen. En als ik de tijd heb zit ik vaak aan de Lego, ben ik aan het retro gamen of het sim racen.

Ik ben een open en leergierig persoon die zich ten volle inzet om samen met een team successen te behalen. Een harde werker en voor mij gaat het teamresultaat boven mijn eigen rol. Ik pak graag elke rol op waar ik anderen en het team succesvoller kan maken. Klantgericht en altijd op zoek naar mogelijkheden tot verbetering.

De afgelopen jaren heb ik dit ook gedaan in diverse rollen zoals Scrum Master en Customer Journey Expert. Hierin ben ik veel bezig geweest met het vertalen van klantwensen naar concrete userstories, maar ook veel aandacht voor de samenwerking met beheer.

Verder ben ik praktisch ingesteld. Het zoeken naar oplossingen is iets wat ik van nature doet en zal dan ook geen uitdaging uit de weg gaan. Obstakels zijn er om overwonnen te worden.